Ajatuksen voimalla 1/2

Yleinen

Pieni ja helppo koe, jossa tutkitaan toiminnan ja ajattelun suhdetta. Suosittelen!

Kiinnitä langan päähän sormus (tms.). Tartu langan tyhjään päähän ja kohota käsi niin, että sormus roikkuu vapaasti edessäsi. Katso sormusta ja keskity ajattelemaan sitä. Ajattele, että sormus on heiluri, joka heiluu vasemmalta oikealle. Muodosta mieleesi mahdollisimman konkreettinen kuva heiluriliikkeestä. Voit tämän jälkeen ajatella myös heiluriiliikkeen sijasta ympyräliikettä. Mitä keskittyneemmin pystyt ajattelmaan heilurin liikettä, sitä selvemmin sormus liikkuu.

Koe ei sisällä mitään mystistä. Ajatus yksinkertaisesti saa käden heilumaan. Hämmästyttävintä on se, että tätä liikettä ei itse huomaa. Tuntuu siltä, että oma käsi pysyy täysin paikallaan! Tämä selittyy hermoratojen toiminnalla: aivot antavat käsien lihaksille käskyn toimia. Emme kuitenkaan itse havaitse liikettä, koska lihakset lähettävät aivoillemme viestejä vasta tietyn ärsykekynnyksen ylityttyä. Liike on on siis liian pieni, jotta viesti aivoille lähtisi.

Ajattelumme siis konkreettisesti vaikuttaa kehoomme. Tämän esimerkin jälkeen onkin helpompi ymmärtää, miten negatiiviset ajatukset saavat kropan voimaan huonosti. Ja pelottavaa kyllä, ihan huomaamatta.

Edellinen koe on mahtavan divarilöydön peruja. Voin lämpimästi suositella Teijo Tahkokallion kirjaa Ajattele myönteisesti – avaimia muutokseen. Teos ei ehkä ole uusinta uutta, mutta sisältää valaisevia esimerkkejä ja tarinoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.